4de GRAAD - specialisatieAanbod vanaf 16 jaar

De 4de graad van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Dendermonde breidt uit met 2 nieuwe opties !
De opties keramiek, beeldhouwen & ruimtelijke kunst, tekenen, schilderen, grafiekkunst en fotokunst zijn traditionele waarden binnen onze academie en worden aangevuld met de nieuwe optie ‘levend model’ en 'cross-over atelier'

In de ateliers gaat de aandacht uit naar de ontwikkeling van een persoonlijke beeldtaal. Het proces wordt hoog in het vaandel gedragen en is belangrijk om tot de realisatie van persoonlijk werk te komen. In de eerste jaren van de 4de graad start je met het aanleren van technieken en vaardigheden door middel van specifieke opdrachten om op eigen tempo naar een autonome beeldtaal te evolueren.
Je wordt begeleidt door een team van ervaren leraars die met beide voeten in het actuele kunstveld staan.
Tijdens het schooljaar wordt ondergedompeld in de actuele kunst door bezoek aan tentoonstellingen, ateliers, studiereizen, lezingen en workshops met gastdocenten.
Naast het ateliergerichte wordt je artistieke blik gevoed door het nieuwe vak kunst en cultuur. In het 1ste en 2de jaar is dit een verplicht vak. Je krijgt hierdoor inzicht in de kunst van vroeger en nu.
De 4e graad bestrijkt 5 studiejaren van 8 lestijden per week of van 10 jaar van 4 lestijden. In het 5de jaar presenteer je voor het eerst je werk aan een externe jury.

Wil je na de 4de graad specialiseren in een gevolgde optie dan kan dit mits toelating in de specialisatie.
In de specialisatie krijg je 8u les per week. Het vak kunst en cultuur in het 1ste jaar en het vak digitale beeldverwerking in het 2de jaar vormen een excellente meerwaarde om jouw werk op een hoger niveau te tillen. In het 2de jaar van de specialisatie krijg je de kans om jouw werk voor te leggen aan een externe jury.